Ett gott skratt förlänger livet

Ett gott skratt förlänger livet heter det och därför är det bra att alltid ha en rolig gåta till hands. Dessa roliga gåtor kan muntra upp stämningen när du önskar det som alla mest och sätta en gyllene prägel på en grå dag. Genom att se till att du alltid har roliga gåtor för alla tillfällen kan du bli vän med vem som helst. Det är en god anledning till att du ska memorera ett par gåtor som du kan ha med dig vid. Här kommer ett par tips på roliga gåtor som du kan njuta av i din ensamhet och som du kan ta fram när du vill locka fram ett skratt hos någon, eller få någon att klura lite extra.

Roliga gåtor

”Vem är alla tiders flicka?”

-Fröken ur

”Var smakar godis allra bäst?”

-I munnen

”När måste man hålla klaffen?”

-Vid hjärtoperationer

”Vad säger den engelska salladen när man öppnar kylskåpsdörren?”

-Close the door. I’m dressing

”Heter det ”en rak kurva?” eller ”ett rak kurva?”

”På vilken väg går man tillbaka men kommer ändå närmare sitt mål?”

-Hemvägen

En del av dessa är riktigt kluriga medan andra endast är till för att vara roliga, gåtor är till för att man ska få tänka lite innan dess att man listar ut svaret, när man antingen listar ut svaret eller får svaret levererat ska det vara uppenbart vad det var redan från början. Tanken är att man ska få en ”aha”-känsla när man hör svaret till gåtan och det kan du förhoppningsvis få med många av dessa gåtor.

Vill du imponera på dina vänner och dina bekantskaper lite extra kan du lägga lite tid på att klura ut egna gåtor. Då kommer du garanterat att komma med gåtor som ingen annan tidigare har hört och i och med detta kan du vara hur kreativ du vill och minst sagt få någon att gapskratta. Det är roligt att klura ut egna gåtor och sannolikt kommer du att komma på något riktigt bra och ovanligt.

Vart får du dina bästa idéer? Många upplever att de får dem i duschen medan andra söker sig till andra typer av platser för inspiration. En del hittar sin inspiration i naturen och andra hittar dem i människor. Även du kan få inspiration till att skapa fantastiskt roliga gåtor på dessa ställen och det krävs bara att du låter din kreativitet leta sig fram.