Förbered dig inför Hösten

Fotboll, en ny skoltermin, löv som faller, det här brukar beskriva hösten rätt så bra, och det är precis vad vi har börjat uppleva. Därför är det en go tid att piffa upp hemmet för kommande höstdagar.  Fortsätt läs för att ta del av kreativa lösningar, kostnadseffektiva sätt att förnya ditt hem. Kolla in hur mattor, kuddar, accenter och tillbehör kan ge en snabb, enkel och bäst av allt, inbjudande känsla som utan tvekan kommer rädda din höst.

Golvfiness

Mattor är ett kostnadseffektivt sätt att dramatiskt förändra rummets humör. Genom att lägga till rika juveltoner i färg som tex. nyanser av vinröd, grön, marin, guld, oavsett om det är hårdträ, kakel eller annat, så man mattor verkligen göra underverk för golvet! De kommer att tillföra en välkomnande värme som tar hand om det kallare vädret som hösten ofta ger.

Mattor kan även kombineras med olika möbler och ger akustiska fördelar (speciellt i välvda utrymmen). Den praktiska väggmattan kan även skydda mot fläckar och smutsuppbyggnad vilket fyller en bra funktion. Använd alltid lämplig vaddering eftersom det ger en längre livslängd på mattan. Det finns även material som du kan lägga under mattorna som minskar friktionen, för att undvika tendensen att mattor eller dylikt flyttar på sig. En av de hetaste alternativen som för närvarande finns på marknaden är en variant från Egypten som går under namnet ”Gabbeh”. Dessa är flätade undertill, och finns i en mängd mönster och färger.

Satsa på texturer

När du har täckt golvet, börja fokusera på soffan och stolarna. Ett förslag är att lägga till fluffiga akryl- eller flöjtiga chenille-kuddar för att lägga till en mysig känsla, något som kuddar är riktigt bra på. Tänk på kuddor i pläd, paisley, blommigt eller soliga toner, de kan lysa upp en annars grå och mörk tid utomhus. De erbjuder också en underbar textur och det kan vara kul med långa fransar eller annat för att få vem som helst på gott humör

Säng och Kudd- Effekten

Kuddar är (återigen) ett enkelt sätt att maximera din dekorativa nivå på hemmet. Och har du budget för det så kan kontinentalsängar verkligen göra under. Det finns flera nätbutiker som har valt att satsa på högkvalitativa sängar till bra priser, följ länken för att ett exempel. Har du begränsad budget kan du fortfarande vara värt att kolla online vad man kan få för ett visst pris. Skaffa dem dubbelsidigt (kanske ett säsongsmotiv på ena sidan) för mer mångsidighet. Snoddar, fransar, slätt eller mönstrade, olika stilar lägger på olika personlighet till ett rum och ger en extra känsla. En stol kanske bara behöva en kudde, medan en soffa tre eller mer, beroende på storlek. Se bara till så att du inte överdriver, annars kommer de att sluta upp på golvet.

Naturens underverk

När det gäller tillbehör, dra nytta av naturliga motiv. Accenter i metall, trä, glas och keramik som avbildar löv, kvistar, ekollon och djur är lätta att arrangera och lägga till intresse och charm. Målad metall är ett varmt dekorationselement idag och kan hittas i en mängd olika former.

 

Du kan alltid välja att fokusera lite extra på en bokhylla om du har en sådan, eller varför inte en obelisk för cocktailbordet, eller ett par riktigt coola ljushållare förankrade med smidesjärn som lämnar efter sig en rustik men charmig känsla. Kombinera dina material och texturer för att skapa en balans. För en mer avslappnad dynamisk känsla, håll fast vid udda numrerade grupperingar, för mer formell och elegant stil använda bara ett par accenter.

Ett varmt och ljust välkommande

Stearinljus har blivit en allt mer populär accent idag. Se till att leta efter konsistens som bivax och subtila färger elfenben, guld, brons och koppar för att lägga till en glans. Ljus kommer ofta i ett brett utbud av nyanser, dofter, former och storlekar – du kan mixa och matcha efter din smak. Kom ihåg att variera höjderna och använd udda numrerade grupperingar även här, för en mer eklektisk och festlig känsla.

Inkludera en rad olika former, cylindriska, kvadratiska, triangulära och runda är bland de mest populära. Undvik att placera ljus på samma yta där lampan finns – en bra tumregel är att undvika att använda ljus där du har en annan ljuskälla. Använd doftande ljus sparsamt och med omsorg så att de inte tävlar med varandra. Många är gjorda utan doft, vilket kan vara bra att tänka på för personer som kan vara allergikänsliga.

Vi vet alla att hösten för med sig mer mörker, vilket blir extra tydligt efter en ljus och varm sommar. Därför är det viktigt att möta detta med rätt sorts belysning. Vill du sätta en egen prägel på din belysning ska du kolla in designbutiker på nätet, hitta lampor här från Mr. P som en nätbutik som säljer häftiga lampor som garanterat kommer piffa upp ditt hem och erbjuda dina gäster en vart välkomnande.

Det lilla extra

Att dekorera bordet är inte längre begränsat till enbart matbordet, men innehåller nu hallbord, soffbord, nattduksbord, cocktailbord och till och med bokhylla. Naturens färger tåls verkligen att plocka inspirations ifrån, några intressanta dekorativa alternativ kan vara – kalebass, squash, indisk majs, löv, torkad svamp, mos, bär – detta är bara några få exempel på hur du dekorerar ett bord som en expert. Soffbord kan fås i en oerhörd mängd olika material så som metall/koppar, och kan fungera som ett gott överflöd på toppen av ett bord eller mantel. Du kan hitta härliga saker som glas eller papjemaché gräddat, pumpor och paprika, blandat med höstlöv – äkta eller faux – för att lägga till färg och intresse för just ditt hem.

Föreställ dig detta

Nu när du har gett ditt golv karaktär, klätt i soffan och dekorerat bordet är det dags att lägga inspiration till väggarna. Överväg att skapa egna konstverk genom att ta höstbilder och rama in dem i snyggt trä eller eleganta metaller. De flesta heminredningshandlare har ett brett utbud av inramade tryck – landskap, stillbilder, impressionistiska visioner, abstrakta bilder, samtida bilder, och porträtt – för varje smak. Personliga kort och citat är något du också kan använda för att göra ett inramat uttalande. Glöm inte konstverk från barnen, för att lägga till färg och känsla. Genom att använda färdiga, vanliga ramar kan du byta ut innehåller när nya verk kommer från skolan!

Slutord

Med de tips som ges här bör du ha en bra start så att du kan möta hösten och välja hur ditt hem ska se ut och vilka känslor det ska framkalla. Tänk på att små förändringar och detaljer, som att lägga till några nya kuddar, eller att lägga till en ny accent, kan omvandla ett rum helt och hållet.