Glöm inte bort kontoret!

När vi flyttar till en ny bostad så lägger vi vanligtvis ner timmar på att planera och inreda huset. Vilken soffa ska vi köpa? Vilken färg på parkettgolvet ska vi ha? Ska vi ha kastanjefärgade luckor i köket eller svarta? Många gånger glömmer vi bort kontoret då vi kanske inte spenderar lika mycket tid där eller kanske för att gästerna ändå inte kommer gå in där. Många människor jobbar delvis hemifrån eller kanske bara spenderar några timmar i kontoret. Oavsett borde du se till att trivas ditt kontor.

Det som kanske är det allra viktigaste är att se till att ha en bekväm och bra kontorsstol så du inte förknippar ditt kontor med plågsamma ryggsmärtor. Det är även viktigt att kontoret är organiserat då man ofta har en miljon olika papper, pennor och mappar som ligger överallt och bidrar till en känsla av stress och obehag.

Köp bra kontorsmaterial som hjälper dig att organisera så som, till exempel, pärmar, post-it lappar, en agenda, etiketter och kalender. Du kan hitta det du behöver på Lyreco, besök hemsidan här.

Välj skrivbord med stor yta

Välj ett skrivbord som har en stor yta och bra förvaring. Har du en stor yta så kan du använda dig av den stora ytan till att planera ditt arbete och titta på eventuella papper samtidigt utan att behöva ha alla papper i en och samma hög. Sprid ut dokumenten och få en helhetsbild.

Har man möjligheten till att köpa ett skrivbord som även går att höja och sänka är det att rekommenderas. Om du har ett höj- och sänkbart skrivbord kan du både sitta och stå när du jobbar. Spenderar du, till exempel, en arbetsdag i kontoret varje dag så bör vi stå minst 2 timmer per dag som kombineras med en kort promenad. Efter ett tag så bör även dessa två timmar fördubblas till 4 timmar. Detta minskar risken för sjukdomar och även hemska ryggproblem.

Tapeter och färger

Någon annat som kan vara viktigt att tänka på när man inreder sitt kontor är vilka tapeter eller färger man har på väggarna. Se till att ta dig tiden till att tänka ut hur just den tapeten eller den färgen du vill ha kommer få dig att känna dig när den sitter uppe på väggen. Kommer den ge dig en känsla av lugn, harmoni, stress eller obehag.

Fungerar inte tapet för dig kan du alltid välja en behaglig färg som passar dig och sen kombinera den med några trevliga kuddar eller tavlor som är trevliga att vila ögonen på. Några fina blommor eller plantor kan också ge rummet bra energi och hjälpa dig att hålla stressen borta.

Bra förvaring

Även om du organiserat alla papper, pärmar och andra saker man kan tänkas ha i ett kontor så kan de fortfarande se oordnat och stökigt ut. Se därför till att du även har rymliga lådor och skåp där du kan ställa undan de saker du inte använder för tillfället.

Nu har du alla de tips du behöver för att planera och inreda så att du trivs i ditt nya hemtrevliga kontor.