Välj rätt TV möbler

Funderar du på att köpa nya TV-möbler men är trött på att bläddra i kataloger med trist designade bänkar och bord? En snygg TV-möbel kan ge ditt vardagsrum ett riktigt lyft men det gäller att välja rätt. Här har vi samlat de bästa och smartaste tipsen på hur du hittar den perfekta TV-möbeln för ditt hem.

Glas, trä eller marmor?

TV-bänkar – eller mediamöbler som de också kallas för – finns i en mängd olika modeller och utföranden. Vad du väljer beror förstås på stilen och miljön i din övriga inredning.

TV-möbler med öppen förvaring med lådor passar bra till mindre utrymmen. Har du ett stort TV-rum kan en exklusivare modell med toppskiva i marmor eller kalksten ge din interiör en riktigt lyxig look. Möbler i trä med LED-ljus ger däremot ett varmare intryck.

Snyggt eller praktiskt?

Varför inte båda?

En TV-möbel behöver inte bara vara en praktisk förvaringsmöbel med plats för kablar, boxar och modem. Den perfekta mediamöbeln kombinerar på ett smart sätt design och funktionalitet.

Kombinera en TV-möbel med öppna hyllor som du kan fylla med moderna inredningsdetaljer och/eller läckra coffee-table böcker. Stuva undan sladdar och fjärrkontroller för en snygg och skräpfri stil. Snygga skåpsluckor kanske inte är det lättaste att få tag på men ’den som söker hen finner.’

Tips inför köpet

Här kommer lite smarta råd inför köpet:

  1. Mät ordentligt höjden, bredden och längden på din TV. Tänker du ställa möbeln någon annanstans är det också viktigt att du mäter utrymmet. Att upptäcka att man precis har beställt en för stor/liten möbel är inte särskilt roligt.
  2. Mediacenter eller mediabänk? Det beror på hur mycket utrustning du har. Är det bara TV:n och routern som ska med räcker det nog med en snygg TV-bänk utan så mycket förvaringsmöjligheter. Är du istället den som tar TV-tittande på största allvar har du förmodligen också Bluray-spelaren, Playstationsystemet och ljudanläggningen att tänka på. I så fall behöver du en ordentlig mediavägg med hyllor och skåp.
  3. Glöm inte att mäta höjden på bänken i förhållande till soffan. TV:n är avsedd att ses på i ögonhöjd (mitten av skärmen). Det smartaste sättet att ta reda på exakt vilken höjd du behöver på TV-möbeln är därför att sätta dig i soffan eller varifrån du mest kommer att titta på TV. Leta efter en möbel som matchar just den höjden.
  4. Ta hänsyn till färg och design. Köp inte vilken möbel som helst utan se till att den smälter in i övriga inredningen i rummet. TV-möbeln är en av de centrala möblerna i hemmet så det är viktigt att den inte tynger ner eller förfular resten av interiören. Även om du har mycket att förvara (filmer, spel, högtalare, fjärrkontroller etc.) finns det väldigt snygga mediamöbler med LED-belysning, vitrinskåp och hyllplan att välja mellan.

Mer om TV-möbler

Är du på jakt efter en ny mediamöbel? Här får du reda på allt om TV-möbler och hur du bäst väljer ut den perfekta möbeln för just ditt TV-rum eller vardagsrum.