Velkommen til Plankbiten

Information och köpvillkor

Beställning
Beställningar är bindande.
Beställning i e-handeln kan endast göras av kunder inom Sverige.

Priser
Priset som redovisas vid inköpstillfället, är det som gäller.
Priserna är inklusive moms.

Betalsätt
Payson Kort och Internetbank
Payson Betala mot Faktura 10 dagar
Läs mer om våra betalsätt

Leveranser
Alla leveranser sker med DHL till den DHL Servicepoint som är närmast kunden. Alla leveranser är Fraktfria!

Ångerrätt
Du har full returrätt inom 14 dagar efter du mottagit dina varor. Det förutsätter att varan inte har använts och att den återsänds i välvårdat skick i enlighet med distansavtalslagen. Returfrakt betalas av kunden.
Vi vill att våra kunder ska vara 100% nöjda. Varje bräda är unik och inte så enkel att beskriva i text och bild. Det kan därför hända att vår produktbeskrivning i enskilda fall inte överenstämmer med kundens förväntningar. Kontakta oss därför gärna innan du skickar en bräda i retur så försöker vi hitta en bra lösning.

Produkterna
Våra produkter är till 100% producerade av norrländskt virke, (utom vårt sortiment av ekbrädor). Sprickor, kvistar, urslag från hyveln och andra skönhetsfel betraktar vi inte som fel utan är en del av charmen. Däremot försöker vi beskriva dem noga på hemsidan vid försäljningen. Vi reserverar oss för att färgåtergivingen i fotografierna ibland inte exakt återger den brädans naturliga färger.

Trä är ett levande material och det är omöjligt veta om en bräda kommer att behålla formen eller ”slå sig”. Det beror på luftfuktighet, hur mycket vatten den kommer i kontakt med, trävirkets struktur med mera. Ju bredare bräda, ju större chans för rörelser i träet. Även detta betraktar vi inte som fel utan en del av charmen med ett levande naturmaterial.

Brädan är inoljad vid leveransen. Men efter att man diskat den ett par gånger kan träets fibrer resa på sig och brädan blir lite sträv. Det åtgärdar man enkelt med ett sandpapper och en inoljning.

Kunden avgör själv i vilken utsträckning produkten skall användas för hantering av livsmedel, och vilka livsmedel den lämpar sig för. Läs mer om hygien och vård på Wikipedia.

Sköter man skärbrädan genom att regelbundet olja den kommer den att hålla i minst 20 år. vilket vi vet av egen erfarenhet. Vi garanterar därför 20 års hållbarhet avseende träets hållbarhet för normalt slitage.

Plankbiten.se följer allmänna riktlinjer för Certifiering av internetbutiker. Vi vill med dessa riktlinjer visa att vi är ett seriöst företag som tar säkerhet på allvar.

Är registrerad för F-skatt
Är momsregistrerad
Har en fysisk adress (ej box)
Har högsta säkerhetsnivå på kortbetalning
Har svenskt telefonnummer till support/kontakt
Tillämpar lagenlig ångerrätt
Tillämpar lagenlig reklamationsrätt
Har inga ärenden hos Allmänna Reklamationsbyrån
Har inga skulder hos kronofogden
Har inga betalningsanmärkningar
Har inga förfallna skatteskulder

Detta är våra riktlinjer för kundsäkerhet.

Kortbetalning sker med Payson. Payson håller höga säkerhetskrav och är PCI-certifierade av Trustwave som är en internationell organisation för säker e-handel. All trafik krypteras genom SSL 128 bitar och alla kortöverföringar bygger på bankernas så kallade 3D-secure teknik.

Vi har hållit på i många år med skog och förädling av trä. Men att sälja skärbrädor på nätet är ganska nytt för oss. Och det bör sägas att det inte är ett heltidsjobb. Vi gör skärbrädor när vi har tid och tillgång till bra virke. Det innebär att ibland finns många skärbrädor i e-handeln, och ibland färre…
Vi är angelägna att få veta hur Du uppfattar vår e-handel och vad Du tycker om våra produkter.
Längst upp på första sidan hittar Du vårt kontaktformulär. Tack på förhand för både Ris och Ros !

Så här tycker några kunder:

Hemsidan var lite rörig från början. Nu är den bättre och skärbrädan jag köpte överenstämde med beskrivningen. Den känns rejäl och man är väl ensam om en sån här i Göteborg?
Lars M, göteborg

———————————-

DHL var inte så snabb det tog 5 dar från beställningen. Hann just komma innan mammas födelsedag. För det var en present. Men mamma blev då glad och hon använder den mycket.
Carina W, Karlskrona

———————————-

Det är en bra skärbräda i björk men tung. Den får stå framme på bänken jämt men det gör inget den är ju så vacker i ådringen. Och med lite olja fick man lätt tillbaks den fina lystern.
Martin J, Märsta

—————————–

Fungerade bra att specialbeställa. Snabb leveranstid i alla fall för mig men det var ju en bräda med raka kanter. Tack för bra service!!!

Madeleine J, Skärholmen

—————————–

Köpte en vansinnigt stor och jattfin bräda från Plankbiten.se. Men efter ett par månader har den vindat sig något och det gillar jag inte.

Martin P, Luleå

—————————–

Svar: Trä är ett levande material. Beroende på hur mycket vatten du rengör den med och hur stor den är så kan trävirket röra sig. Helt naturligt och har sällan någon praktisk betdelse. // Mats, Plankbiten.se

————————————-

Har idag mottagit & betalat för de jättefina skärbrädorna. Vilken olja är bäst att använda?

Johan, Stockholm.

Svar: Det finns särkilda paraffinoljor av livsmedelskvalitet. Men jag tycker det går minst lika bra med en neutral matolja. Det är en sådan ekologisk olja vi använder för grundinoljningen av våra brädor.Vi har numera övergått till att olja våra brädor med en paraffinolja av livsmedelskvalitet.
Mats, Plankbiten.se